ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ & ΑΜΠΕΛΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ-ACADEMY OF WINE AND VINE OF EPANOMI

Η φωτογραφία μου
ΕΠΑΝΟΜΗ, ΘΕΣΣΑΛΙΝΙΚΗ, Greece
α ΟΙΝΟ...λόγι@ ...διανέμονται δωρεάν... Τα κείμενα του περιοδικού μας , εκφράζουν πάντα την άποψη του κάθε συνεργάτη . Κείμενα και φωτογραφίες που αποστέλονται στο περιοδικό δεν επιστρέφονται. Φυσικά επιτρέπεται η αναδημοσίευση και η μετάδοση από οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο μέρος της έκδοσης ,χωρίς την άδεια του εκδότη αρκεί να είναι ακριβής και να αναφέρεται η πηγή. ΕΚΔΟΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ & ΑΜΠΕΛΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ Βασιλ. Κων/ντινου 13 - ΕΠΑΝΟΜΗ Τηλ.- fax 2392042149 Ε-mail: akademepanomi@yahoo.gr http://www.akademepanomi.blogspot.com/ Σύνταξη - Επιμελεια-Εντύπου Υποδοχή Υλης Ευαγ.Κύρκος Δημόσιες σχέσεις Διαφημιστικό τμήμα Χρήσ. Στύλος Συντακτική Ομάδα Χρήσ. Ερινέλης Σοφοκλ. Καραγκούνης Σταυρ. Λάτσιος Αθαν. Μπασδεκίδης Χρήσ.Στύλος Δημ. Χαλιάπας Δημόσιες Σχέσεις Δημ. Γεροβασιλείου Φωτογράφηση Χρησ.Ερινέλης







ΟINO...λόγι@

Το "Blog" Περιοδικό μας
Τα Οινο..λόγι@ ,αφού ολοκλήρωσαν την έντυπη πορεία τους στο χώρο ,αποφασίσαμε να εκδίδονται με μια νέα ηλεκτρονική μορφή ,επιδιώκοντας να προσφέρουν στους ανα¬γνώστες του περιοδικού μια ποικιλία ύ¬λης , χωρίς βέβαια να χάνεται η επαφή με το αμπέλι και το κρασί. Γίνεται μια προσπάθεια να ξεφύγει από τον στεγνό χαρακτήρα των οινολογικών περιοδικών που κατακλύζουν τα ράφια ,τα γραφεία και τους υπολογιστές όλων μας. Έτσι, εκτός από την επιστήμη (που έχει κι αυτή τη θέση της) τα ενημερωτικά/ει-δησεογραφικά δημοσιεύμα¬τα και τα οινικά θέματα ,προ¬βάλλουν την τέχνη, την ιστο¬ρία, τη δεοντολογία και φι¬λοσοφία του οίνου, την εκ¬παίδευση και την πρακτική του. Η οπτική γωνία με την οποία εξετάζονται τα θέμα¬τα αυτά (σοβαρή μεν, αλλά πιο ανάλα¬φρη, ακόμη και σκωπτική) α¬φήνεται στην κρίση και το γούστο του κάθε συνεργάτη (...εξαιρείται η εξύβριση και ο χλευασμός). Ελπίδα και φι-λοδοξία του περιοδικού εί¬ναι να έχει, κατά το δυνατό, όχι εφήμερο, αλλά διαχρονι¬κό χαρακτήρα. Η ποιότητα του περιοδικού καθορίζεται από το σύνολο των συνεργασιών που το α¬παρτίζουν. Η συντακτική επι¬τροπή καλεί τους αναγνώ¬στες να γίνουν "μικροί" η και γιατί όχι "μεγάλοι " συγγραφείς και να προσφέρουν τα κείμενα τους για δημοσί¬ευση. Τα υποβαλλόμενα υ¬πόκεινται σε κάποια κρίση ώστε να είναι σύμφωνα με το πνεύμα του περιοδικού. Η μέχρι τώρα πορεία του πε¬ριοδικού έχει αποσπάσει πο¬λύ θετικά σχόλια . Είναι (κυ-ριολεκτικά!) στο χέρι όλων μας να διατηρηθεί και να βελτιωθεί στο μέλλον. "Ενα από τα στοιχεία που δίνουν ζωντάνια στο έ¬ντυπο είναι η αλληλογραφία.

Στην Ελλάδα δεν έχει καλ¬λιεργηθεί το εί¬δος αυτό όσο πρέπει,ίσως : Οι σελί¬δες αλληλογρα¬φίας των ξένων περιοδικών αλλά και σοβαρών εφημε¬ρίδων παρουσιά¬ζουν τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα, α¬κριβώς χάρη στην ποικιλία της ύλης και το χιούμορ με το οποίο γράφονται.

"Εχετε κάτι να σχολιάσετε κάτι από την καθημερινή οι¬νική πράξη; Κάντε το με μια επιστολή προς το περιοδικό, ένα E-mail η ένα σχόλιο. Δημιουργήστε ευκαιρίες για διάλογο .Προτείνετε θέ¬ματα για διαπραγμάτευση ή για διεύρυνση της ύλης.

Μ' ένα λόγο, γίνετε ενεργοί συμμέτοχοι στη δημιουργία και τη συνεχή αναμόρφωση του περιοδικού, που πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας. Έτσι, κείμενα που θα υπο¬βάλλονται θα μπορούν δημοσιευτούν στο αντίστοιχο τεύχος. Τα κείμενα μπορούν να υποβάλλονται προσωπικά η ταχυδρομικά στη λέσχη της Ακαδημίας Βασιλ. Κων/ντίνου 25 Επανομή Τ.Κ .57500,να είναι γραμμένα σε δισκέτα, (ακόμη καλύτερα) να αποστέλλονται με ηλε¬κτρονικό ταχυδρομείο σαν προσαρτημένα αρχεία στις ακόλουθες διευθύνσεις :
Ε mail : akademepanomi@gmail.com , akademepanomi@yahoo.gr
η σαν σχόλια στο blog Με τα ισχύοντα , ανώνυμα άρθρα δεν μπορούν να δημοσιευτούν.
Οι συγγραφείς κειμένων πάνω σε ειδικά θέματα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το γενικό αναγνωστικό κοινό και να προσφέρουν γνώσεις προσιτές σε όλους τους αναγνώστες αποφεύγοντας τις πολύ εξειδικευμένες πληροφορίες η αναλύσεις. Οι αναγνώστες μας μπορούν να μας βρούνε και με τις μηχανές αναζήτησης γράφοντας  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Με θερμές ευχαριστίες η Συντακτική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: